Bir sorunuz mu var? +90 532 286 42 99

Bizi Ziyaret Edin: 09:00 ile 18:00 ( Pazartesi - Cumartesi )

PRUVA NETA REAL ESTATE

ALANYA KALESİ

Tarih

Alanya Kalesi, 13. yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat I tarafından şehrin 1221'de fethinden sonra inşa edilmiştir. Fethinden önce, şehir Kalonoros olarak biliniyordu. Sultan hemen kendisine ithafen Alaiye olarak adlandırdı ve kış başkenti ve Akdeniz'deki deniz üssü haline getirdi. Sultan'ın inşa programı duvarları, Hisar (İç Kale) olarak bilinen bölümü, Kızıl Kule, Tersane ve Tersane içerir. Önceki yapıların taşları yeniden kullanılarak, fethin ardından Sultan Sarayı yaklaşık 3 yıl sonra tamamlandı.

Ottoman İmparatorluğu altında bölge yatıştırıldıktan sonra kale sadece savunma amaçlı kullanılmadı. Dış duvarın içinde yerleşim yerleri inşa edildi ve 19. yüzyılda birçok geleneksel Osmanlı evi yapıldı.

Coğrafya ve arkeoloji

Dış Kale ve Orta Kale bölgeleri, dış duvardan Hisar'a kadar uzanan, ziyaretçilerin özgürce keşfedebileceği ilginç bir alan.

Hisar, Akdeniz Denizi'ne doğru uzanan kayalık yarımada üzerindeki en yüksek noktada, 250 metre yükseklikte inşa edilmiştir. Deniz üç taraftan onu korur. Önceki Bizans ve Roma tahkimatlarının kalıntıları üzerine inşa edilmiştir. Birçok sarnıç iyi durumdadır. Hisar içindeki önemli yapılar arasında Soğuk Su Banyosu ve eski bir Hristiyan Bazilikası bulunmaktadır.

Anahtar Gerçekler

Alanya Kalesi, 2009 yılında UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenmiştir. Alanya'nın merkezinden Hisar'a yürüyüş yapanlar için orta düzeyde bir zorluk taşırken, çoğu ziyaretçi için muhtemelen çok yorucu olacaktır. Hisar'ı engelliler için erişilebilir hale getirmek için çaba sarf edilmiştir. Ancak yürüme güçlüğü çekenler için bazı bölgelerin ulaşılamaz olduğu görülebilir. Alanya, 140 üyeli 26 ülkeden oluşan Kaleli Şehirler Dünya Birliği'ne 12 Ekim 2009'da kabul edilmiştir. Aynı zamanda Kaleli Kasabalar Dostluk Çemberi'nin de bir üyesidir. Hisar'a giriş ücretlidir.