Bir sorunuz mu var? +90 532 286 42 99

Bizi Ziyaret Edin: 09:00 ile 18:00 ( Pazartesi - Cumartesi )

PRUVA NETA REAL ESTATE

ALANYA TERSANESİ VE CEPHANELİĞİ

Alanya Tersanesi ve Cephanelik, Kızılkule'nin tamamlanmasından sonra, yaklaşık olarak 1228 yılında yapılmıştır. Tersane, Selçuklu İmparatorluğu'nun Akdeniz'deki deniz üssüydü ve en iyi şekilde limandaki gemi ve teknelerden görülebilir.

Tarih

Alanya ve Tersanesi, Sultan Alaaddin Keykubat I'in Akdeniz'deki deniz üssü olarak çok önemliydi. Sultan aynı zamanda Karadeniz kıyısındaki Sinop'ta da bir tersanesi olduğu için "Sultan-ül-bahreyn" (İki Deniz Sultanı) olarak da bilinirdi. Cephanelik aynı zamanda Silah Evi ve Top Dökümhanesi olarak da bilinir. Güneybatıdan denizden gelebilecek saldırılara karşı komşu Tersane'yi korumak için inşa edilmişti ve aynı zamanda topların yapımında kullanılmıştır.

Coğrafya ve Arkeoloji

Alanya Limanı'nın kenarında mükemmel bir şekilde korunmuş olan Tersane, toplamda 56.5 metre uzunluğunda ve 44 metre derinliğindedir. Beş galeriden oluşur, her galeri 7.7 metre genişliğinde ve 42.3 metre derinliğindedir. Cephanelik ise taş bloklardan yapılmış, deniz seviyesinden 10 metre yüksekte bulunan, dikdörtgen şeklinde üç katlı bir taş kuledir. 19 metre yüksekliğindedir.

Bir tünel, Cephanelik'i ana şehir duvarlarına bağlar.