Bir sorunuz mu var? +90 532 286 42 99

Bizi Ziyaret Edin: 09:00 ile 18:00 ( Pazartesi - Cumartesi )

PRUVA NETA REAL ESTATE

KIZILKULE

Kızılkule
Kızılkule, etkileyici 35 metre yüksekliğinde sekizgen bir kule olarak bilinir. Selçuklu döneminin başlangıcında Tersane'yi korumak için inşa edilmiştir. Alanya'nın en ünlü yapılarından biri olan bu yapı, ortaçağ askeri mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Kızılkule'nin içinde bulunan Alanya Etnografya Müzesi, kule ve şehrin tarihini ve armalarını sergilemektedir.

Tarih

Kızılkule, Alanya'nın sembolüdür ve Alanya'nın bayrağında kullanılmaktadır. İnşaatı, Sultan Alaaddin Keykubat I döneminin başlarında başlamıştır. Sultan, binayı inşa etmek için başarılı mimar Ebu Ali Reha'yı Suriye'nin Halep şehrinden getirmiştir ve üzerinde 1226 tarihli bir kitabe bulunmaktadır. İsmini, inşasında kullanılan kırmızımsı taştan almaktadır.

Arkeoloji

Alanya Limanı'na karşı yolun diğer tarafında bulunan bu etkileyici 35 metre yüksekliğindeki sekizgen kule, Alanya Kalesi dışındaki surların en eski kısmı olarak kabul edilir. Tersane'yi korumak için inşa edilmiştir ve o kadar sağlam inşa edilmiştir ki, ortaçağ askeri mimarisinin en iyi korunan Selçuklu binasıdır. Restorasyon geçirmiş olsa da Alanya'daki en iyi korunmuş Selçuklu yapısıdır.

Alanya Etnografya Müzesi, Kızılkule'nin içinde 1979 yılında açılmıştır. Kule ve şehrin tarihini sergilemenin yanı sıra, Alanya bayrağını süsleyen Selçuklu çift başlı kartal gibi armaları da sergilemektedir.

Ana Bilgiler

  • Kızılkule, 2009 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenmiştir.
  • Giriş ücretlidir.