Bir sorunuz mu var? +90 532 286 42 99

Bizi Ziyaret Edin: 09:00 ile 18:00 ( Pazartesi - Cumartesi )

PRUVA NETA REAL ESTATE

MANAVGAT ŞELALESİ

MANAVGAT ŞELALESİ
Manavgat Nehri ve Şelalesi, yaz aylarında popüler bir destinasyondur. Şelalenin yakınında gölgeli çay bahçeleri ve kafeler serin sulara ayaklarınızı sokabileceğiniz keyifli dinlenme alanları sunar.

Manavgat Nehri, Toros Dağları'nda doğar, yaklaşık 90 kilometrelik bir mesafede güneye doğru akar ve Manavgat Şelalesi'ni aşarak sahil düzlüğüne ve Akdeniz'e ulaşır. Nehir havzası alanında birçok mağara bulunmaktadır, en ilginçlerinden biri Altınbeşik mağarasıdır.

Manavgat Nehri üzerinde bulunan Manavgat Şelalesi, Side kasabasına yakındır ve Manavgat kasabasının 3 kilometre kuzeyindedir. Beyaz köpüklü su güçlü bir şekilde kayaların üzerinden akar. Şelalenin yakınında, ayaklarınızı suya sokabileceğiniz gölgeli çay bahçeleri ve kafeler bulunur.

Oymapınar Barajı, 185 metre yüksekliğinde bir kemer barajdır ve 300 milyon metreküp kapasiteye sahiptir. 1984 yılında Manavgat Nehri üzerine hidroelektrik enerji üretmek amacıyla inşa edilmiştir. Manavgat Şelalesi'nin 12 kilometre kuzeyindedir. Manavgat Barajı, Oymapınar Barajı'nın aşağısında yer alır. Her ikisi ya da sadece bu barajlar, Manavgat Nehri ve/veya Manavgat Şelalesi gezisi kapsamında ziyaret edilebilir.

Ana Bilgiler

Manavgat Şelalesi, Alanya'ya ana Alanya-Antalya otoyolu üzerinden 63 km uzaklıktadır. Alanya Limanı'ndan bazı tüm gün tekne turları turist sezonunda Manavgat'ı ziyaret eder. Yerel tekneler deniz yakınından Manavgat Nehri'ne, Manavgat Şelalesi'ne gitmektedir.