Have a question? +90 532 286 42 99

Visit Us: 9am to 6pm (Monday - Saturday)

PRUVA NETA REAL ESTATE

CASTELUL ALANYA

Istorie

Castelul Alanya a fost construit în secolul al XIII-lea, în urma cuceririi orașului în 1221 de către sultanul selgiucide Alaaddin Keykubat I. Înainte de cucerire, orașul era cunoscut sub numele de Kalonoros. Sultanul a redenumit-o imediat Alaiye, în onoarea lui însuși, și a făcut din ea capitala sa de iarnă și baza navală mediteraneană. Programul de construcție al sultanului a inclus zidurile, Cetatea (cunoscută și sub numele de Cetatea Interioară), Turnul Roșu, șantierul naval și Arsenalul. Deoarece piatra din clădirile anterioare a fost refolosită, un Palat al Sultanului a fost finalizat la aproximativ 3 ani după cucerire.

După ce zona a fost pacificată sub Imperiul Otoman, castelul a încetat să mai fie pur defensiv. Au fost construite așezări în interiorul zidului exterior și multe case tradiționale otomane au fost construite acolo în secolul al XIX-lea.



Geografie și arheologie

Zona Cetăților Exterioare și Mijlociu, care se întinde de la zidul exterior până la Cetate, este o zonă fascinantă pe care vizitatorii o pot explora liber.

Cetatea este construită la 250 de metri înălțime, în cel mai înalt punct al peninsulei stâncoase care iese în Marea Mediterană. Marea o protejează pe trei laturi. A fost construită pe rămășițele unor fortificații bizantine și romane anterioare. Multe dintre cisterne sunt în stare bună. Clădirile semnificative din interiorul cetății includ Baia cu apă rece și o veche bazilice creștină.



Fapte cheie

Castelul Alanya a fost adăugat pe Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO în 2009.
Plimbarea din centrul Alanya până la Cetate este una moderată pentru drumeți, dar probabil că este prea obositoare pentru majoritatea vizitatorilor.
S-au depus eforturi pentru ca Cetatea să fie accesibilă persoanelor cu dizabilități. Cu toate acestea, cei cu dificultăți de mers vor găsi unele părți inaccesibile.
Alanya a fost acceptată ca membru al Uniunii Mondiale a Orașelor cu Castele, care are 140 de membri din 26 de țări, la 12 octombrie 2009. De asemenea, este membru al Cercului de prietenie Walled Towns.
Intrare: există o taxă pentru intrarea în Cetate.