Have a question? +90 532 286 42 99

Visit Us: 9am to 6pm (Monday - Saturday)

PRUVA NETA REAL ESTATE

LOC ISTORIC NAVAL-ALANYA TERSANESI

Alanya Dockyard și Arsenal
Șantierul naval și Arsenalul din Alanya au fost finalizate după Turnul Roșu, în jurul anului 1228. Șantierul naval a fost baza navală mediteraneană a selgiucizilor. Cel mai bine sunt văzute de pe nave și bărci din port.
Istorie
Alanya și șantierul naval au fost foarte importante, ca bază navală mediteraneană a sultanului Alaaddin Keykubat I. Sultanul a devenit cunoscut sub numele de „Sultan -ul-bahreyn” (Sultanul celor Două Mări), deoarece avea și un șantier naval la Sinop, pe coasta Mării Negre. Arsenalul este, de asemenea, cunoscut sub numele de The Gun House și Cannon Foundry. A fost construit pentru a apăra șantierul naval vecin împotriva atacurilor maritime din sud-vest. Era folosit și pentru fabricarea tunurilor.
Geografie și Arheologie
La marginea portului Alanya, șantierul naval excelent conservat are o lungime de 56,5 metri și o adâncime totală de 44 de metri. Este format din cinci galerii, fiecare galerie având 7,7 metri lățime și 42,3 metri adâncime. Arsenalul este un turn de piatră dreptunghiular cu 3 etaje, realizat din blocuri de piatră și se află pe o stâncă la 10 metri deasupra nivelului mării. Are 19 metri înălțime. Un tunel lega Arsenalul de zidurile principale ale orașului.