Have a question? +90 532 286 42 99

Visit Us: 9am to 6pm (Monday - Saturday)

PRUVA NETA REAL ESTATE

KIZILKULE-TURNUL ROSU

Turnul Roșu
Turnul Roșu este un impresionant turn octogonal înalt de 35 de metri. A fost construit, la începutul perioadei selgiucide, pentru a proteja șantierul naval. Această clădire cea mai faimoasă din Alanya este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură militară medievală. În interiorul Turnului Roșu, Muzeul Etnografic Alanya prezintă istoria și heraldica turnului și a orașului.
Istorie
Turnul Roșu este simbolul Alanya, fiind folosit pe steagul său. Construcția a început la începutul domniei sultanului Alaadddin Keykubat I. Sultanul l-a adus pe desăvârșitul arhitect Ebu Ali Reha din Alep, Siria, pentru a construi clădirea, care poartă o inscripție datată 1226. Numele derivă de la piatra roșiatică folosită la construcția sa. .
Arheologie
Aflat peste drum de portul de croazieră Alanya, acest impresionant turn octaganol înalt de 35 de metri este considerat a fi cea mai veche parte a fortificațiilor din Alanya din afara Cetății. A fost construit pentru a proteja șantierul naval. A fost atât de bine construit încât este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură militară medievală. Deși a fost supusă unor restaurari, este cea mai bine conservată clădire selgiucidă din Alanya.

Muzeul Etnografic Alanya a fost deschis în interiorul Turnului Roșu în 1979. Acesta prezintă o istorie a turnului și a orașului. De asemenea, prezintă heraldică, în special vulturul cu două capete selgiucide care împodobește steagul Alanya.
Fapte cheie
Turnul Roșu a fost adăugat pe Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO în 2009.
Admitere: se percepe o taxă.