Have a question? +90 532 286 42 99

Visit Us: 9am to 6pm (Monday - Saturday)

PRUVA NETA REAL ESTATE

CASCADELE MANAVGAT

RÂUL MANAVGAT și CASCADA
Râul și cascada Manavgat este o destinație populară pe timp de vară. În apropierea cascadei, grădinile de ceai umbrite și cafenelele oferă locuri plăcute de odihnă și unde să vă scufundați picioarele în apa rece.

Râul Manavgat se naște în Munții Taur  Curge spre sud peste straturi conglomerate pe aproximativ 90 de kilometri, peste cascada Manavgat, deși câmpia de coastă și în Marea Mediterană. Există multe peșteri în zona bazinului hidrografic al râului, cea mai interesantă fiind peștera Altınbeşik.

Cascada Manavgat, pe râul Manavgat, se află în apropiere de orașul Side, la 3 kilometri nord de orașul Manavgat. Apa albă, spumoasă a Cascadei Manavgat curge puternic peste stânci. În apropierea cascadei se află grădini de ceai și cafenele umbrite, oferind locuri plăcute de odihnă și unde să vă scufundați picioarele în apă.

Barajul Oymapınar este un baraj cu arc înalt de 185 de metri, cu o capacitate de 300 de milioane de metri cubi. A fost construit pe râul Manavgat în 1984, pentru a genera energie hidroelectrică. Este situat la 12 kilometri la nord de Cascada Manavgat. Barajul Manavgat se află în aval de barajul Oymapınar. Oricare sau ambele dintre aceste baraje pot fi vizitate ca parte a unei excursii la Râul Manavgat și/sau Cascada Manavgat.

Fapte cheie

Cascada Manavgat se găsește la 63 km de Alanya, lângă autostrada principală Alanya-Antalya.
Câteva excursii cu barca de o zi întreagă din portul Alanya vizitează Manavgat în timpul sezonului turistic.
Bărcile locale urcă pe râul Manavgat, de lângă mare, până la Cascada Manavgat